titelbild

Amanda Cardell

Konstnärlig gestaltning i Kulturhuset Grand 16 juni – 14 augusti 2022

Vernissage

16 juni kl. 16.30 - Kulturhuset Grand

Träffa Amanda och ta del av hennes inspirerande konstverk. Köp fika i Grands Café och lyssna till invigningstal av Ing-Marie Byström, kultur- och fritidschef.

Under invigningen bjuder vi in till panelsamtal med tema konst och kulturarvets roll i utveckling av det offentliga rummet. Medverkande: Trond Strangstadstuen, stadsarkitekt, Emelie Olsson, kulturstrateg, Amanda Cardell, konstnär. Moderator: Helen Hägglund, bild och formutvecklare, Region Kronoberg.

Välkommen!

Utställningens öppettider 

16 juni – 14 augusti
Måndag – fredag kl. 10-16

Bakgrund

Bildkonstnären Amanda Cardell blev 2019 inbjuden av Ljungby kommun och Bild och Form Kronoberg för att utveckla ett konstnärligt arbete i Ljungby. Arbetet var inom ramen för samverkansprojektet ”Residens i Stationssamhällen”. Under Ljungby konststad 2020 visades Amandas konstnärliga arbete som bestod av textila konstverk på köpcentrum Månens fasad.

Nu fortsätter samarbetet på en ny plats i Ljungby. Amanda har arbetat med att binda ihop Kulturhuset Grands interiör och exteriör och människors rörelsemönster. Hon har även fokuserat på att synliggöra kulturhusets plats i staden. Det handlar om visuella gestaltningar i flera delar, både utomhus och inomhus.

Porträtt

Amanda Cardell är född i Skifteryd, strax utanför Torpa, som ligger väster om Ljungby. Hon är idag baserad i Stockholm, utbildad på konsthögskolor i Norge, Sverige och Belgien, verksam som bildkonstnär och konstprojektledare. Hon har visat sin konst under kulturnatten Nuit blanche på Centre Culturel Suedois i Paris, Vigelandmuseet i Oslo och Eskilstuna konstmuseum med mera. Hon arbetar med självorganiserade projekt, gestaltningsuppdrag och utställningar. Ofta med en platsrelaterad praktik där interaktion har en betydande funktion.

Kommentera