titelbild

Friluftsliv och motionsspår

I kommunen finns många möjligheter till ett aktivt friluftsliv på cykel, till fots eller varför inte på sjön. Här finns många härliga motionsspår både inne i tätorten Ljungby och utanför.

I Ljungby kommun hittar du massor av tips på ett aktivt friluftsliv. Bland annat finns här gott om om cykel- och vandringslederpaddling och fiske. Nedan listar vi bara några av de aktiviteter som finns att upptäcka i vår kommun. Fler aktiviteter hittar du alltid på VisitLjungby.

Säsongsanpassade aktiviteter

Under vinterhalvåret finns det massor av roliga aktiviteter i vår kommun. Ta med skidorna på ett besök i Myrebobacken, eller skridskorna till den spolade isbanan i Kronoskogen. Ligger det snö på marken finns det spår för längdskidor längs med golfbanan i Lagan. Saknar du utrustning så har Fritidsbanken en hel del till utlåning. 

Naturreservat

I Ljungby kommun finns bland annat 33 naturreservat där det finns alla möjligheter att uppleva natur av varierande slag. Dessa finns listade i länken nedan på Länsstyrelsens webbplats. Gör ett besök i någon av dem redan idag! 

Kommentera