titelbild

Scensommar

Den regionala satsningen Scensommar pågår under fyra veckor i juli, med drygt 20 barn- och familjeföreställningar runtom i kommunerna. På flera olika platser - alltid under bar himmel och med fri entré. Välkomna!

Region Kronoberg och samtliga kommuner i länet har gått in i ett samarbete för att invånare och besökare i Kronoberg ska få möjlighet att uppleva avgiftsfri kultur på oväntade platser, som badplatser, hembygdsgårdar, bostadsområden och parker. Det är Växjö kommuns koncept Scensommar som nu har utökats och arrangeras i länets alla kommuner under sommaren.

Torsdag 4 juli kl. 10 - Trio Smack med Dotterbolaget 

En trickbaserad föreställning. Väskor som fastnar i luften, röda bollar som försvinner och återuppstår, hisnande ballongnummer, en ilsken enhjulingscyklist och en tom påse. En clowntrio jobbar på fullaste allvar med att roa publiken. De bjuder på en fysisk föreställning med magi, enhjulingsnummer och clowneri.

Plats: Södra Ljunga fotbollsplan

Torsdag 11 juli kl. 15 - Djungelns hemlighet med Eva Funck & Hönapöna

Hönapöna och Eva har läst i en gammal tidning att det finns guld i djungeln. Det är gratis och bara att hämta, men när de kommer dit är det inte så enkelt. Var är guldet? Oväntad hjälp kommer från ett lejon, en orm och en loppa. Interaktivt och färgstarkt berättar Eva Funck om hur vi kan få vänner genom att se, höra och uppmuntra varandra. Eva Funck har varit programledare för en rad tv-program och fått pris bland annat för att ha gjort
Sveriges bästa faktaprogram för barn och utsetts till Svenska folkets kunskapsspridare. 4–8 år

Plats: Sommarhemmet Sundet, Vittaryd

Onsdag 24 juli kl. 15 - Mamma Mu och Kråkan med Teater Trampolin

Mamma Mu har varit på äventyr i stan. Mamma Mu tycker att ingenting i stan såg ut så som saker ska se ut, men hon lärde sig en kul låt att dansa till. Undrar om Kråkan också vill lära sig den? En humoristisk familjeföreställning baserad på Jujja Wieslanders folkkära barnböcker. Rek. från 4 år.

Plats: Kronoskogsbadet, Ljungby

 

Hela programmet för Scensommar hittar du på Växjö kommuns hemsida www.vaxjo.se/scensommar

Kontakt

Kontakt

Kommentera