Uppleva och göra

Gillar du kultur och ett aktivt fritidsliv? Då har du hittat rätt!

Ut och njut!

Ljungby kommun är fullt av sevärdheter och utflyktsmål, både kulturella och natursköna. 

Spännande historia och sägner

Fornlämningar såsom gravsättningar och gravhögar, borgar, runstenar, hällristningar och minnesstenar finns det gott om i vår kommun, blandat med hembygds-gårdar och andra kulturhistoriska miljöer. Varför inte passa på och bekanta dig med vår rika historia genom ett besök till någon av alla dessa platser? Hörda by eller Kånna högar kanske? På natursköna platser hittar du sägenskåp där det sägs att en spännande händelse ägt rum. En resa bland troll-berg, oknytt och ond, bråd död.

Rörelse för både små och stora

Utegym finns i Brunnsparken, Kronoskogen och utanför Åsikten i Ljungby samt i Ryssby och i Lagan. I Ryssby finns även paddeltennis och hinderbana. Leksugna barn har gott om ställen att rusa av sig på. Gunga, klättra och hoppa till exempel i Brunnsparken i Ljungby men det finns lekplatser på många olika orteri kommunen. Du hittar en karta på www.ljungby.se/lekplats.

Upplev konst under bar himmel

Runt om i Ljungby kommun finns utomhuskonst att upptäcka när du vill - dygnet runt! Guideboken "Konst under bar himmel" hjälper dig att hitta rätt och få reda på mer om konstverken. Hämta gärna ditt exemplar på Ljungby Tourist Center. Guiden finns också digitalt på www.ljungby.se/konst

Kultur och fritid

Vi vet att en aktiv fritid i kombination med avkoppling bidrar till ett friskare och hälsosammare liv. Det är viktigt att röra på sig och motionera. Det är också viktigt att berika själen med kulturens olika uttrycksformer som stimulerar kreativt tänkande.

Här får du bland annat information om hur man startar en förening, vilka bidrag som finns och hur man söker dem. Här kan du också komma i kontakt med verksamheter som bibliotek, kulturskola, sportanläggningar och fritidsområden.

Ta del av vårt stora utbud av natur- och friluftsområden, kulturarrangemang, barnaktiviteter samt evenemang. Det finns mycket att välja bland!