titelbild

Daglig verksamhet och dagverksamhet

Daglig verksamhet och dagverksamhet vänder sig till dig som är i yrkesverksam ålder och har en funktionsnedsättning men inte arbetar eller går någon utbildning.

Daglig verksamhet och dagverksamhet utformas efter dina behov och varje person har en egen plan. Du som deltar får habiliteringsersättning. Du betalar inget för att delta men för mat och resor som görs i samband med verksamheten.

Ansökan om daglig verksamhet görs hos LSS-/biståndshandläggarna.  

För dig med funktionsnedsättning

Café Vildrosen, Rune B Johanssons gata 1

Mitt i Ljungby centrum finns sedan många år ett café som varje dag bakar bröd och kakor. Frallor och kakor säljs sedan i caféets servering.

  • Café Vildrosen
  • Tel. 0372-843 65

Industri och service, Helsingborgsvägen 9

På Industri och service gör vi packnings- och monteringsarbeten åt olika företag. Vi levererar även mat till bland annat daglig verksamhet. Tel.0372-136 47  

Kulturfabriken, Skånegatan 2

På Kulturfabriken finns verksamhet med inriktning musik, konst/bild, dans, media/trycksaker och teater. Tel. 0372-78 98 64 e-post: kulturfabriken@ljungby.se  

Individuella praktikplatser

På olika företag, exempelvis inom skolkök, industri, matservering och butiksförsäljning, finns individuella praktikplatser. Placering sker utifrån individuella behov.  

Holmsborgs dagliga verksamhet i Lagan

Holmsborg ligger naturskönt i Lagan. Här sköter vi om vår vackra utemiljö, klipper gräset, räfsar löv och skottar snö. I vår trädgård odlar vi växter och örter som vi sköter om. Vi utför olika serviceuppdrag åt tekniska kontoret exempelvis slänger grovsopor åt förskolor och håller rent utanför biblioteket.

Lingonboden 

I butiken Lingonboden, som är en del av Holmsborgs daglig verksamhet, finns betongprodukter: fågelbad, skålar, spel och mycket mer. Allt är tillverkat på plats. Lingonboden är en kreativ plats under ständig utveckling. Vi har öppet varje helgfri vardag klockan 9.00-15.00.
Tel: 0372-78 94 95 och 0372-78 94 96.  

Trivselgruppen, Åbrinken i Lagan

Trivselgruppen är en verksamhet för personer över 65 år. Målsättning är att samarbeta med äldreomsorgens dagcentral i Lagan. 

Verksamhet i centrum (VIC), Fabriksgatan 17

VIC riktar sig till dig som har Aspergers syndrom, autism eller liknande diagnos. Utifrån dina behov och förutsättningar utformar personalen på VIC individuella aktiviteter och ordnar praktikplatser.  

Åbacken, Villagatan 24

På Åbacken arbetar vi bland annat med kommunikation, sinnestimulering, aktivering, vardagsträning och musik. 0372-805 08 eller 139 57  

För dig med psykisk funktionsnedsättning

Dagverksamhet Karlssons

På Karlssons utför vi arbeten åt företag, verksamheter och privatpersoner. Vi har även tillverkning av smycken, syateljé och snickeri. Det vi tillverkar säljer vi i vår loppis. Det som tidigare lämnades till Åter i bruk på Bredemad tar vi tacksamt emot på Karlssons. Det kan vara kläder, textilier, inredning och möbler som du inte längre vill ha men som någon annan kan ha glädje av. Detta är en viktig del i att skapa sysselsättning åt våra brukare. Karlssons ligger på Fabriksgatan 12. 

Vi har också utåtriktad verksamhet, vilket innebär praktik i privat och offentlig sektor.   

Myrebo

På Myrebo arbetar vi med djurskötsel. Här finns höns, getter, får och katter. Vi sköter även trädgården, reparerar samt odlar grönsaker och blommor. På Myrebo snickrar vi även blomlådor och gjuter i cement. Skolor och förskolor är välkomna på studiebesök.

Kontakt

Kommentera