titelbild

Kommunarkivet

Arkiven är vårt gemensamma minne, men vad vore ett minne utan människor som minns eller på något sätt berörs av dess innehåll. Syftet med att spara dokument och bilder är inte att de ska stå och samla damm i kommunarkivets hyllor, tvärtom är det till för att användas.

Boka gärna en tid för besök!

Överlämna arkiv

I mån av plats kan föreningar och företag med flera överlämna sina arkiv hos kommunarkivet. Arkiven ska ha lokal anknytning och vara kulturhistoriskt intressanta för framtiden. Idag förvaras och vårdas drygt 60 enskilda arkiv i kommunarkivet.

Ta kontakt med oss så diskuterar vi förutsättningarna för ditt/ert arkiv.

Lämna bilder

I kommunarkivet förvaras negativ och foton av lokalhistoriskt värde. Om du har en samling i din ägo som du inte vet vad du ska göra med, så vänd dig till oss. Det finns möjlighet att överlämna glasnegativ, övriga negativ och pappersbilder till arkivet.I mån av tid kan vi hjälpa dig med att skanna dina bilder och negativ. Syftet med denna bildhantering är att dokumentera bilden och samla information om vad den föreställer för framtiden.

Utställning 

Välkommen till utställningen Glömt eller gömt?

Plats: I arkivhuset på Storgatan 26 i Ljungby (före detta tingshuset)

Utställningen öppnas på Arkivens dag den 9 november klockan 11-15. Gästtalare varje nytt timslag är Krister Ljungberg. Häng med på en odyssé in i arkivets minne. Idoler, butiker, yrken, brott och mycket annat i en salig blandning.

Utställningen har därefter öppet vardagar klockan 11-16  (med reservartion för bokningar av tingssalen)

Fri entré
Välkomna!

Kontakt

Kommentera