titelbild

Högskolecentrum Ljungby

På Högskolecentrum Ljungby (HCLY) samlas flera utbildningsanordnare under samma tak. HCLY har sedan starten 2001 byggt upp en utvecklad utbildningsmiljö med eget bibliotek, informationsdatabaser, teknik- och IT-support, studentadministration och studentbostäder. Kort sagt en komplett studiemiljö för effektiva och trivsamma studier.

Här finns studenter med olika inriktningar, men en sak är gemensam: Samtliga utbildningar bygger på efterfrågan och idéer från starka - ofta världsledande - företag i det effektiva småländska näringslivet. Utbildningar finns inom informationslogistik, serviceteknik, ledarskap, och sälj och marknadsföring.

Centrum för informationslogistik

Centrum för informationslogistik (CIL) är ett nära samarbete mellan bland annat Linnéuniversitetet, regionens näringsliv och offentlig sektor. CIL står för grundutbildning och forskning på universitets- och högskolenivå och har en utvecklad seminarieverksamhet. CIL driver utbildningar i informationslogistik, Magister digital affärsutveckling och International sales & marketing.

Utvecklingscentrum för servicetekniker

Utvecklingscentrum för servicetekniker ägs av branschföretagen och driver yrkeshögskoleutbildningarna Fältservicetekniker mobila arbetsmaskiner och Service management. Man har byggt upp ett eget tekniklabb och verkstäder som är anpassade till branschens utbildningar.

Idé & ResursCentrum

Idé & ResursCentrum driver yrkeshögskoleutbildningar inom teknikområdet och skräddarsydda uppdragsutbildningar direkt till näringslivet. Idé- och ResursCentrum har modern teknisk utrustning i egna lokaler som används till de praktiska momenten i de olika utbildningarna.

Distansstudier

Distansstudier är möjligheten för dig som inte vill flytta eller sluta jobba för att studera på högskola/universitet. Genom samarbete med flera skolor i landet får du en möjlighet att studera på hemmaplan. På HCLY kan du få hjälp med grupprum, tentamen i Ljungby och annat som du behöver som distansstudent. På Ljungby bibliotek kan du få hjälp med biblioteksservice, informationssökning och boka in ett möte med en studiebibliotekarie.

Utbildningar

Mer information hittar du på Högskolecentrum Ljungbys webbplats: www.hcly.se.

 • Informationslogistik
 • International sales & marketing
 • Digital affärsutveckling (Magister)
 • Sjuksköterskeprogrammet
 • Fältservicetekniker mobila arbetsmaskiner
 • Servicetekniker maskiner och drift (nästa start augusti 2019)
 • Certifierad hydrauliktekniker CETOP (nästa start augusti 2019)

Boende

Högskolecentrum och Ljungby kommun erbjuder bostadsgaranti för studenter på HCLY. Det innebär bostad åt alla studerande på Högskolecentrum Ljungby

Vi hjälper alla studenter som registrerat sig och sökt lägenheter i vårt bostadsförmedlingssystem att få en egen bostad till en rimlig kostnad. Det kan vara studentbostad, lägenhet i det befintliga bostadsbeståndet, rum hos privatperson eller annat i mån av plats.

Ansök om boende

Om du är intresserad av bostad så registrerar du dig i vårt bostadsförmedlingssystem. Det är det datum då du registrerar dig i systemet som blir ditt ködatum. Det är viktigt att du väljer vilken/vilka bostäder som du önskar. Du kan söka max tre bostäder. Du kan bara bli erbjuden bostaden om du har blivit antagen till en HCLY-utbildning.

Bostadsförmedlingssystem

Kontakt

 • Centrum för informationslogistik
 • Malin Erikson
 • Tel. 0372-78 00 24
 • Utvecklingscentrum för servicetekniker
 • Carina Andersson
 • Tel. 0372-78 00 05
 • Mobil: 0703-53 85 06

Kommentera