titelbild

Lidhults förskola

Den stora gamla träbyggnaden som en gång varit skola är numera förskola i Lidhult.

Lidhults förskola med en regnbåge.Gården innanför visar att här finns kreativa barn i skapande lek. Hinderbanor, sandlekar och leksaker vittnar om ännu en dag fylld med aktivitet. Utanför staketet finns ett grönområde med lekplats och fotbollsplan som både skolbarn och förskolebarn utnyttjar. Skogen finns inom räckhåll för både stora och små och vi har nära till bad och idrottshall.

Vi arbetar mycket med teckenstöd, matematik, språk och utomhuspedagogik.

Ateljé och lekhall

I vårt hus har vi en fin ateljé med gott om möjligheter för skapande. Varje avdelning har också tillgång till en lekhall för rörelselekar. En av våra målsättningar är att det ska vara roligt att komma till oss för samvaro och lek.

Våra avdelningar

Humlan är en småbarnsavdelning där varje individs behov tillgodoses för att underlätta den första tiden i kommunal verksamhet. Trygghet och tid för att lära är visdomsord här.

Myran och Myggan är avdelningar för de äldre barnen. Vi använder naturens alla möjligheter för lek och lärande vid vår dagliga utevistelse. Vi arbetar målmedvetet med bland annat matematik, språk och kreativt tänkande tillsammans med barnen. I lekfulla sammanhang sporrar vi barnen att bli nyfikna och känna lust till lärande.

Älvan är en ny avdelning för de äldre barnen. Avdelningen ligger i samma byggnad som äldreboendet Björkäng. Förskolan samarbetar med Björkäng på flera olika sätt. Till denna avdelning finns en egen utegård. 

Kontakt

  Lidhults förskola

 • Prästgårdsvägen 2, 340 10 Lidhult

  Humlan

 • Tel. 0733-75 42 85

  Myran

 • Tel. 0733-75 42 86

  Myggan

 • Tel. 0733-75 42 87

  Älvan

 • Tel. 0733-75 42 89
Barn leker med pinnar och vatten.
Barn bygger en bana.

Kommentera