titelbild

Examensarbete

Hos Ljungby kommun finns många olika verksamheter med massor av olika yrkeskategorier. En riktig guldgruva för dig som student som ska göra ett examensarbete och vill undersöka något med verklighetsanknytning och som faktiskt gör nytta hos en organisation – samtidigt som du får in en fot hos en tänkbar framtida arbetsgivare.  

Du är välkommen att höra av dig till oss om du är intresserad av att göra ditt examensarbete här.  

Hör av dig till kommunstrateg Pernilla Lydén.  

Vi vill då gärna veta till exempel vilken utbildning du läser, vad du vill göra ditt arbete inom och när det är planerat i tid. 

Aktuella examensarbeten

Examensarbete för förbättrad robusthet i kommunens byggnader

Ljungby kommun äger ett stort antal byggnader för alla kommunala verksamheter, till exempel förskolor, bibliotek, gymnasium, grundskolor, särskilda boenden, kulturbyggnader och kontorsarbetsplatser. Dessa byggnader behöver vara driftsäkra för att våra viktiga verksamheter ska kunna fungera och hållas igång år efter år. Detta innebär att även svåra påfrestningar som kraftiga väderhändelser eller bortfall av el, värme, vatten och liknande måste kunna hanteras.

Ansökan och mer information 

Aspebacken Gamla skeppet

Ljungby är en kommun som växer, med siktet inställt på 35 000 invånare år 2035. En ökad tillväxt innebär större utmaningar. Vi måste växa smart och hållbart och använda marken i centrala Ljungby på ett effektivt sätt. Just nu bedriver vi ett flertal utvecklingsprojekt i Ljungby kommun. Ett exempel är det vi kallar "Aspebacken". Aspebacken ett tidigare industriområde som står inför en total omvandling och har ett centralt läge i kommunen.

Ansökan och mer information   

Studentprojekt Aspebacken

Vi bedriver ett flertal utvecklingsprojekt i Ljungby kommun. Ett exempel är det vi kallar "Studentprojekt Aspebacken". Aspebacken ett tidigare industriområde som står inför en total omvandling. Vad det ska bli är inte bestämt ännu. Bostäder, butiker, kultur, mötesplatser? Du som student kan göra ditt examensarbete i samarbete med Ljungby kommun, inom ramen för projektet. Projektet passar dig som ska skriva kandidat- och magisteruppsats oavsett vilken utbildning du läser. 

Studentprojekt Aspebacken

Kontakt

Kommentera